Måste skryta lite

Idag måste jag skryta lite som sagt. Jag har faktiskt varit så duktig nu senaste 3 dagarna.
I söndags joggade (Gick joggade ;o)) jag, i måndags var jag i stallet och red i nästan 2 timmar, storasyster var med och visade vad jag skulle tänka på och så =)
Sen idag så har jag varit på Indoorwalking på lunchen.  Jag känner mig lite små seg i kroppen nu. Får se om jag kan gå i morgon =)
Mina gamla arbetskamrater åker till Dubai i morgon på studieresa. Gött för dom, jag ska vinka till dom när de flyger över Helsingborg. =)

insperation till trädgården

Sitter och kolla på Styleroom på nätet hittade denna iden, kanske man skulle ha två tre stycken så här någonstans i trädgården...

Enligt hon som gjort detta så blir sniglarna avskräckta av den daska sjöstenen som ligger runt pallkragarna... och det Tar man ju tacksamt emot..

Nu var det gjort

Nu är premiär turen över. Vi känner oss som värsta proffsen.
Att dra husvagnen var hur enkelt som helst. Man glömde nästan bort att man hade 1,5 ton extra bakom bilen.
När vi kom fram till Göteborg så backade Älsklingen upp på Hellströms uppfart, som att han aldrig gjort annat. =)
Natten sov vi alla i stora bädden fram i husvagnen, barnen vägrade sova själv i lilla bädden. Blir väl bättre senare när de blir vana vid husvagen.
Värmen var det inget fel på heller. det var SÅÅÅ varmt, vid 3 på natten vaknade jag och stängde av värmen, för vi kokade allihop. När barnen vaknade kl 06.30 så var det fortfarande varmt. då kom vi även på att kl var ju en timme frammåt. 07:30 alltså.
Älsklingen och barnen gick in hos Hellströms och jag och Aqua tog en joggingtur runt Tyrsjön. 2,5 km på 15 min. ganska bra. Om jag inte varit så hungrig kanske jag kunnat jogga lite mer.

Vägen hem gick inom Ullared. Kul att shopa lite. bara 780 spänn fattigare, hittade inte det som jag ville ha, får köpa det i Löddeköpinge istället i veckan.
När vi kom hem så backade vi upp husvagnen manuellt för att vårat nya staket var ju ivägen för att backa upp med bilen. Hade varit trist om det gick sönder redan...

Klar för avfärd i morse.

kissepaus vid...

457c32e7a6d82479a1fcfcfcb31e0b61.png

Kolla varifrån!

kissepaus vid varberg


nu kör...

038f9a4cccebf96a5d808fff8ffcd84d.png

Kolla varifrån!

nu kör linn husvagn. Mot göteborg!


Snöstorm

Idag hade jag bestämt att jag skulle rida.  Det har ju varit SÅ fint väder nu i ett antal dagar.
Men nu på eftermiddagen så började det blåsa och regn snöa.
Jag åkte till Påarp och hämtade ett par solglasögon jag vann på tradera igår.

De satt som en smäck i ansiktet på mig =)

Iaf jag kom till stallet vid 18.20 och klädde på hästen sadel, träns och täcke. så gick vi ut, vi stod ut i ca 35 min i snöblåsten... Men hon var Så duktig. galopperade lugnt och stilla. Travade lugnt och stilla, och så skrittade hon fort som bara den.
När vi varit ute och kom i stallet så såg vi ut som vandrande snögubbar. både jag och hästen. Usch och fy va kallt det var.

På lunchen var jag och Åsa och tränade MuskelMix. jobbigt... han instruktören kör så väldigt mycket magövningar nu. Och min mage får inte starkare muskler, jag har ju tränat länge nu ju...

Vad jag är duktig

Igår var jag SÅ trött, låg i soffan och sov och barnen la pärlplatta vid soffbordet. När de tappat ut pärlor andra gången över hela golvet så ringde vi till mormor för att åka och hälsa på henne. Jag sydde påskkjolar till barnen där, av mina gamla tröjor.
Idag när jag vaknade var jag lika trött som igår. Vi blev sena till dagis och älsklingen sov längre än vad han tänkt. Så idag blev det bil till dagis, in med ungarna och ut igen lika fort....
Jag fick iallafall med mig träningskläderna i farten hemmifrån, tur var ju det för att jag hade bestämt med min arbetskamrat att vi skulle träna ihop idag. Så vi gick på ett Indoorwalkingpass idag på lunchen, SATAN va jobbigt det är. Som spinning fast man använder sig att armarna mer också..

Alltså jag tyckte innan jag provat det, att det såg ju hur fånigt ut som helst. Men det var riktigt kul.

Bullar

Idag bakar vi bullar igen

Så nu hoppas vi på att få spontanbesök av någon.
Innan jag hann skriva detta så hann mormor och morfar komma hit på spontanbesök.
Får se vem som blir härnäst.

LördaKväll, TacoKväll

Igår så bjöd vi hit Ida och Per Tore. Vi skulle äta taco och dricka vin.
När jag höll på att städa som mest och älsklingen och Michaela var iväg och handlade så ringde min bror och frågade om vi kunde passa Rebecka någon timme, visst sa jag hon är ju inte särskilt vild.
Ida och Per Tore kom vid fem, då hade Becca varit här i två timmar. Sen vid sju ringde Patrik och sa att de hade installerat nya tvättmaskinen, med livet i behåll.
Så när vi åt vid åtta tiden så var vi fler än vi hade planerat. Det blev en trevlig kväll med goa taco och en heldel vin, öl och GT.
Kl 02 kom vi vuxna i säng, trötta. kl 07 så började Aqua steppa omkring i huset och väckte barnen och oss.



Vi känner oss lite trötta idag. Ida och PT åkte hem strax efter frukost. Jag tror att de somnade när de kommit hem. De såg en anning trötta ut vid frukost.

Staket

Direkt på morgonen så försvann älsklingen ut för att fortsätta med staketet och sätta dit brevlådan.

Till vänster i bild ser ni Cornelia som välter med 3-hjulingen precis när jag tar kortet...

 
Nu är även julgranen (som ni ser invid huset) slängd. Vi hade nästan tänkt spara den till nästa år, för den hade ju klappt tappat några barr... men det är klart en så dyr gran ska ju hålla bra.. eller hur?

veckan går fort

Jag hinner inte med och skriva något på veckorna.
Just nu på jobbet har jag SÅ mycket att göra, leveranser till söder, öster och snart norrut.
kvällarna vigs åt att sova....
Idag har älsklingen varit så duktig och börjat bygga på vårat lilla staket runt tomten. Han tog barnen och åkte till jemfix och köpte virke. Cornelia har varit duktig och hjälpt till och bygga och hämta skruvar etc. Hon var väldigt trött idag när jag kom hem vid 18.
Kort kommer i morgon när det är ljust.
Nu på kvällen ville älsklingen att jag skulle åka och köpa pizza, så han ringde och beställde en i Teckomantorp. Jag sa att jag är trött och orkar inte köra och köpa pizza. Men han hade beställt så jag åkte då. Strax innan avfarten så är det en avfart till Svalöv åt andra hållet. Där blir det 70 km/h från en 90 väg.

Ni kan ju fundera på vad som hände. Det står en kamera där.
Jag satt och funderade på fram till Teckomantorps avfarten vad det kunde varit som blinkade.
När jag körde hem igen så såg jag kameran....  hmm. får se om det kommer ett brev från Kiruna till oss.

Ljudböcker

Va bra det är med att låna ljudböcker på biblioteket och lyssna på dem när man åker tåg.
Idag tog min bok slut, Björn Hellberg, Nattvandraren. Jag som inte har fler böcker hemma och dessutom är inte biblioteket öppet här i billeberga förrens på Måndag igen... hmm vad ska jag göra?
Får väl lyssna på radion i mobiltelefonen istället då.. för att man det är ju så trist att åka tåg utan något, fast det är klart jag kanske skulle ta och läsa klart min bok, Flickan under gatan.
Nu ska jag gå och sova iaf. natti natti.

Hemma Måndag.

Igår så vann min syster med sin häst när jag var hästskötare.
Tur att jag stod på rätt sida om ridhuset med min proffskamera när hon fick rosetten. (en blå gul för första priset)


Nu idag efter att vi ätit min goda pyttipanna som jag gjort alldelles själv på revben som blev över i helgen så hämtade barnen en madrass till vardagsrummet för att sova middag.
Det är tur att de kan läsa saga själva nu förtiden. Synd bara att de inte har somnat ännu =)



Nu ska jag göra kaffe och äta bulle, min kära man bakade ju bullar nu i helgen, medans jag dammsugade och rengjorde torktumlaren och luftfiltret i värmepumpen.
Riktigt goda blev bullarna.



Nu st??r...

3573ba9b2239d4c85bd22403d46d81fb.png

Kolla varifrån!

Nu st??r jag som h??stsk??tare p?? helsingborgsridhus. Barnen lever r??vare p?? l??ktaren.


Joggat idag

ja, Ic jag börjar nog bli gammal som retar mig på hög musik.
och ja Virre, det blev mycket rödvin när vi var i Rom =) men då behövde man  inte gå upp för att vara på möte på morgonen.

Nu sitter vi framför tvn och glor på melodifestivalen, tyckte inte att ngn låt var särskilt bra.
Vi har haft våra trevliga grannar här på besök. Vi bjöd in dem på fika, dvs nybakta bullar och kaffe. När de kom så hade de med sig en flaska rödvin =)
det är gött med rödvin alltså.

Idag har jag varit ute och joggat det gick sämre idag än sist jag joggade... jag orkade ingenting. Får väl jogga i morgonbitti också kanske.
Jag har ju som sagt anmält mig till Vårruset och det är ju inte jätte lång tid kvar tills det är. den 4 maj.

När vi var ute och åkte idag så stannade jag till vid ett växthus som vi körde förbi, gick in och köpte en bukett Tulpaner. Jag kom ju liksom på att vi hade bröllopsdag den 24 feb. det var ett tag sen, vi båda hade glömde bort det.

Snöslask

Ja, det var det i morse när jag gick till tåget i morse kl 7. Pappa och barnen gick ut och försökte åka lite pulka men det var inget glid alls. Lite väl bra kramsnö.
Nu är det disco på skolan här i Billeberga, hög musik så att det dånar i vårat hus....

Igår hade jag månadsmöte med jobbet. Efter mötet så var vi på resturang och åt och drack. god lammfile och gott rött vin. Så jag var ganska trött i morse faktiskt.

Jag har inte mycket intresant att skriva idag. så nu ska jag slappa i soffan, för att få lite energi för att jogga en runda imorgon bitti.

Helvetesdag

Det började inget bra idag, klockan ringde 05.40, trött som en gris gick jag upp. När jag skulle väcka barnen så var de så trötta så jag fick klä på dom i sängen.
När vi kom till dagis, gick Michaela baklänges och ramlade rakt i en vattenpöl. Inga extra kläder hade hon på dagis så hon fick ta på sig Cornelias byxor. Jag jäktade hem och hämtade mera kläder och lämnade de på dagis utan att barnen skulle se mig och börja böla.
Kom till jobbet fick veta att det jag skulle lämna i morgon kl 12 skulle vara klart idag. FAN tänkte jag, jobbade lite stressat, blev ändå inte klar helt. Får se om jag hinner färdigt i morgon bitti och får lämna det försent.

Kom till tåget. Tåg helvetet bara gick till Ramlösa för att det var kontaktfel resten av vägen, så det blev att åka buss från Ramlösa och hem. Kom hem en halvtimme senare än vanligt.
Kom till dagis, då ville inte Michaela följa med hem. Dessutom så hittade vi inte hennes utebyxor, helt väck.

Det ända som varit bra idag är att Michaela och Cornlia har lekt så snällt och stilla på eftermiddagen, skrek bara lite.
Sen somnade de idag på bara 15 min och det är inte vanligt.

var tvungen att skriva av mig. Kram på er nu ska jag lägga mig i soffan och dricka te.... för vad kan väl gå fel då?

Ängelholms hembygdspark

Idag har jag och barnen varit med Lina och hennes två barn på Hembygdsparken i Ängelholm. Vi matade fåglarna, tittade på tåget, tittade på små djuren och fåglarna. Lekplatsen är en stor kul lekplats så det tar lång tid att gå igenom och prova alla lekgrejer.
        

      




De hade jäklar här också. Michaela sprang fram och sa titta "jäklarna", då kom Lukas efter och ropade han också "jäklar"

Helgen över nu igen

Denna helg har gått snabbare än vad helgerna brukar göra.
Igår följde jag med Gisela till stallet. Jag red ut och Gisela gick med hon visade mig ett antal nya vägar att rida på, hade aldrig vågat rida på dom utan att veta att jag fick rida där.
Älsklingen åkte hem barnen och Johan till oss. Johan fixade så att  våran gamla krashade dator funkar igen. Jättesnällt.

Idag har barnen varit på kalas hos Anna-Emilie, många barn och mycket kakor och godis.

Husvagnen är här!!

Idag var vi och hämtade den. Husvagnen


Tycker att den passar bra med vårat hus. Dessutom känns det ganska modern fast den är snart 20 år gammal.
I morgon när det är ljust ska jag ta kort på de fina gardiner som kära mormor har hjälp mig att sy. Jag tänkte att jag skulle göra det själv, men mormor upptäckte att det hade aldrig blivit några gardiner om hon inte hjälpt till. Hinner ju aldrig sätta mig med symaskin. Tack Mormor. Älskar dig =)


jogga

Idag har jag köpt joggingskor, hittade ett par som kostat 1400 kr på sport outlet. =)
Så jag och Aqua stack ut och joggade en sväng. ca 2.5 km, det räckte för mig för denna gång, jag glömde ju mp3 spelaren och utan musik är det tråkigt att gå ut.

Vad det regnar!!!

Tycker inte att det gör annat än regnar när man är hemma. När man sitter på jobbet kan man se att himlen är blå men vad hjälper det.
Nu har barnen somnat, vi har varit ute och lekt i regnet i 1 ½ h.
De hade varsin spade och hink med sig och hur kul är det inte med vattenpölar och sand då. Göra geggamojja och "mat till mamma".
Vi har även en lång rutschkana vid lekplatsen här och den går SÅ fort i regnkläder och när det är blött. Michaela åkte ett antal gånger.






Ska barnen gå i mina fotspår och bli VA-ingenjörer, eller?? =) Här vid brunnen stannade de i minst 15 min. =)
(som förövrigt var en ø1000 betongbrunn med vallad botten.)

Nu ska jag göra pannkakor så får jag väcka barnen sen. Ska prova Oatleys havrepannkakor, eftersom Cornelia inte får äta mjölk.

Olycka på lördagen

Igår åkte vi till Bruce Skog i Helsingborg för att Aqua skulle få springa lös i hundhägnet där. Hon har inte sprungit lös sen vi flyttade ner till Skåne.
Hon tyckte att det var jätte skoj och mycket att lukta på. Det kom en annan hund som sprang och lekte ihop med henne.



Men strax innan vi tänkt koppla henne så hände olyckan. Hon sprang rakt in i staketet, nästan hoppade rakt in i staketet.
Hon fick ett sår på huvudet och runt ögat svullnade det upp, en liten reva på benet också.



Vi åkte direkt till djursjukhuset med henne, älsklingen och Aqua gick in så åkte jag och barnen hem till mormor och morfar och väntade där. De bor inte så långt från djursjukhuset i helsingborg.
Efter tre timmar ringde älsklingen, så vi åkte och hämtade dom. Veterinären hade sytt två styng på huvudet för att det fattades en hudflik där på henne. Svullnaden vid ögat gick ner när hon fick smärtstillande kräm.
Aqua har inte skadat sig många gånger i sitt liv. Hon drog sönder en klo för ett antal år sen. Men i det stora hela är hon en frisk hund.
Veterinären hade sagt till Älsklingen att Aqua kommer att bli en gammal hund.
Michaela pratade om detta hela kvällen och ritade en teckning med Aqua och staketet och Michaela som ser ledsen ut.

RSS 2.0