Bild efter frågor

Efter att en del har frågat hur min frisyr blev så vissar jag här en bild.

Idag har det annars varit en lugn dag. Varit hos mormor och morfar och lämnat tillbaka formar som vi lånade för länge sen.

Sen var vi hos Storasyster och åt pizza och gick en liten kort promenad i det fina vädret.



Skånes djurpark

Idag var det SÅ fint väder. Så först tänkte vi att vi skulle gå till Loppmarknaden som skulle vara i gymnastiksalen här i Billeberga. Men när vi kom bort dit så kom vi på att det är ju inte förrens nästa månad... Hmmm typiskt oss eller.

Istället slängde vi in ungarna och vagn i bilen och åkte till Skånes djurpark.
Vi kom dit kl 11 och det var inte så många bilar där, vi fick alltså en bra parkeringsplats nära ingången och i skuggan.

Inträdet kostade 140 kr /vuxen. Men oandra sidan så kommer man in obegränsat antal gånger i parken sen under året. Det är ju bra för oss som bara har 40 min dit.
Eftersom det inte var så tokvarmt idag så var de flesta djuren vakna. Barnen tyckte att  det var spännande att kolla på djuren och att klättra klätterställning och åka rutschkana och allt.



Ordentliga horn hade denna oxen som den körde ut  genom staketet.



Michaela fick lov att köra traktor 10 kr kostade det och hon hann köra tre hela varv på den lilla banan



"Titta" var ett väl använt ord av Cornelia. Allt skulle man titta på.

Summa summarum av dagen:
Skånes djurpark var ganska lagom park för barnen. 10-mynt är en sak man behöver ha med sig dit för att barnen ska få prova att köra traktor och grävmaskin. Ponnyridning fanns också, men som alltid på sånt ställe så var det mega kö. Sen vet vi dessutom att barnen vågar inte sätta sig på en häst när de väl få chansen... Men det gjorde ju inte att Michaela slutade tjatta om att få rida.

På kvällen kom dessutom lillasyster Ida och hälsade på med sin sambo. Så nu blev vi bjudna på kalas i Malmö.

klippning

Idag var jag och klippte mig på lunch rasten och när jag kom hem så såg Michaela att jag hade klippt håret så hon hämtade en sax och började klippa sig. Så det blev till att fortsätta. Jag blev allt ganska nöjd med resultatet, för att vara första gången man klipper en sån frisyr.


Lunch spinning

Idag så tog jag mig i kragen och gick till gymmet på lunchet och körde ett 45 minuters spinningpass. Det känns SÅ gött nu.
Annars rullar livet på som vanligt. Sitte här på jobbet och ska skicka iväg ritningar till Arkitektkopia. Dessutom ska jag skicka ritningar till malmö kontoret.
Barnen lämnade jag på dagis idag, Cornelia gick rakt in och satte sig i frökens knä. Michaela var lite mer att hon ville hålla mig i handen så länge det gick.

Mysig söndag

Idag har det varit en riktigt trevlig familje söndag, inget stress.
Vi har varit i Annelöv och tittat på när min stora syster har hopptävlat med sin häst. Det såg jättebra ut och hästen gick snällt och fint. tyvärr blev det en vägring och tidsfel. så 8 fel blev det.
Älsklingen tyckte att det var gôrr skoj att fotografera. Bra blev det också.

Syster Gisela på Seline

Fint hopp över den gröna oxern, med sikte på nästa hinder.

Syster på Seline

Tyvärr blev det ju ett ofriviligt stopp så det blev ett extra varv framför kameran för att sedan ta hindret på nytt.

Efter hästhoppningen så åkte vi hem och stoppade två skinkstekar i ugnen. Lagom till att de blev klara så kom stora syster med familj som var hungriga som vargar.
Nu ska jag gå en kvällspromenad med Aqua i kvällssolen.


Gräset gror!!

Idag regnar det igen, och gräset bara växer och växer. Nästan dax att skaffa gräsklippare snart till den lilla biten.



I bakgrunden ser ni en del av grannarnas alla trädgårdsfigurer. Det är inte de som vi umgås med.

Nu ska jag ut i garaget och leta efter barnens andra regnkläder, Fast det kan bli lite tungt nu när Björn har ställt upp alla kartonger mot väggen.

Virre de grannar vi umgås med är dansk (han) och norsk (hon). Michaela leker med deras dotter som pratar danska så Michaela har börjat säga danska ord istället för svenska nu.

Helg!?!

Hur kan dagarna gå så fort? Jag har inte ens märkt att det har varit torsdag.... eller onsdag. Så är det nu helt plötsligt Fredag., som sagt var...

Idag blev vi inbjudna till grannarna på middag. potatisgratäng, med hakebiff och broccoli och sås och rött vin. MMMM jättegott. magen är helt stoppad.
Barnen levde rövara där också full fräs. när vi kom hem så hann vi lägga dem i sängen och så sov de. skönt.
Nu ska jag sova...

pust!!

Idag efter jobbet så stack jag iväg och tränade. Step up på Aktiverum City i Helsingborg, det var skit skoj, märktes att det var 5 år man gick på step sist, lite svårt med koordinationen hade jag allt. och svettigt var det som tusan... Så skulle älsklingen komma och hämta mig efteråt, när jag var färdig så gick jag ut och där var han inte. Så ringde han och undrade var jag var, jag undrade samma var han var. Det visade sig att han hade kört till andra träningslokalerna de har uppe i industriområdet. :) så där stod jag och väntade.
Eftersom jag läste IKEA katalogen igår och vi sålde våran Tripptrapp stol i söndags så blev det en tur till Ikea för att inhandla två stolar till barnen, blev även ett grytunderlägg, stolsdynor och en reflexväst till Cornelia.Under 1000-lappen.... det är inte ofta det inte.. :)


IKEA katalogen

Jag hittade nya ikea katalogen på bordet.... hmmm. måste kolla i den.


dagis och jobb

Nu är det redan tisdag. barnen har varit hel dagar på dagis nu det har gått så bra.
Men Cornelia börjar bli snorrig och hostade lite igår natt. Men har inte hostat något i dag.  Men det är väl klart att hon ska bli sjuk nu när hon börjat nytt dagis det brukar ju alltid bli så.
Jag ska sitta i Helsingborg nu resten av veckan. det ska bli kul att lära känna sitt kontor.
Jag skulle ta och träna idag efter jobbet tänkte jag, men när jag kom till gymmet  så var det så mycket folk att jag bara kände "NEJ! inte idag" Jag får ta och träna i morgon istället i Helsingborg. lite längre till gymmet men OK.
Nu är älsklingen ute och springer han sa att han har sån träningsvärk men han ville springa iaf.
Jag tog på mig stegräknaren idag innan jag gick till jobbet, tänkte att jag måste kolla hur mycket jag går nu när jag åker tåg. Om man säger så här, en vanlig dag på gamla jobbet gick jag ca 1300 steg. när jag kom hem så hade jag kommit upp till 9000 steg. lite skillnad. nu är jag uppe i 13000 steg. och nu ska det inte bli mycket mer steg för min del.



Lugn söndag

Nu är det redan söndag, dagarna har gått så fort nu helt plötsligt.
I fredags hade jag gjort en vecka på jobbet, jag har suttit hela vecka i Malmö på kontoret där. För att lära känna folket. Mina arbetskamrater på Helsingborgskontoret har semester till nästa vecka så att jag slapp sitta själv på kontoret.
Det jag har gjort på jobbet är att jag har läst in mig på hur det funkar att sätta igång projekt och vilka program man änvänder till vad och var man hittar olika typritningar och så.
Jag har även börjat rita på ett projket som jag ska vara med på. Jag har även fått mobiltelefon, dator och tillbehör.

Barnen var hel dag på dagis i fredags och det hade gått jättebra, de hade lekt bra och ätit bra. Det känns bra att det funkar. Älsklingen triva bra på jobb också, även han fick sin nya jobb mobil nu i fredags.

Igår var vi i Grytåsa och tittade på kusinen som har varit på ridläger, hon hade uppvisning igår med sin lägerhäst.
När jag gick där i stallet så såg jag en häst som jag tyckte jag kände igen, jag frågade vad han heter och var kommer han ifrån. Då fick jag veta att det var den häst som jag red för typ 15 år sen. Key Boy heter han och är en gamla galoppör.
Kul var det att se honom igen. SÅ söt...



Han stod och luktade på Aqua, där han stog förr fanns det massor med greyhounds så han kände nog igen den typen av hund.

Sol och regn torsdag

Idag har älsklingen varit hemma med barnen och jag har jobbat.
Michaela blev stucken av en geting idag i långfingret. När jag kom hem så var det svullet och blått, men det hade gått ner från vad det hade varit.
Älsklingen hade åkt in till Svalöv och köpt någon bedövningssalva att ha på insektsbett m.m. så hon slapp ha så ont.
Snart är det helg och min första vecka på nya jobbet är över :o) jihuu.!!

Garageröjning!

Äntligen har vi packat upp så många kartonger att vi får in bilen i garaget!


Det behövs röjas lite framför bilen också men det tar vi sen...

Första dagen på nya jobbet

Det var spännande att vara på jobbet idag, alla nya människor som man fick hälsa på. Ca 45 nya namn som gick in genom ena örat och ut genom andra. Hela denna vecka kommer jag sitta på kontoret i Malmö och lära känna människorna där. Det ska bli kul
Älsklingen har varit på dagis med barnen för iskolning, det har gått jättebra.
 Michaela gick in på dagis och sa att "jag heter Michaela, vad heter ni?" Så hon kommer nog hitta mycket kompisar.
Cornelia var lite mer blyg, höll sig nära pappa.  På fredag ska de gå hela dagen, älsklingen har planerat in möten på sitt jobb då så det behöver det. :)

Igår i regnet så åkte vi till IKEA som resten av alla barnfamiljer runt Helsingborg. Det var så mycket folk.
Vi köpte ny säng till Michaela så Cornelia har fått Michaelas säng.



Cornelia fick nya pennor till sin whiteboard, så hon ritade massor och suddade bort det. :)



En trött Cornelia på en dag på IKEA



En händig man sätter upp våra nya skåpshandtag



Kommer detta bli en säng? Detta var den mest avancerade IKEA produkt som vi någonsin monterat



Barnen gillade sängen när den blev klar. Under kommer det bli en koja. (mamma ska bara hitta symaskin ;o))

regn

Varför regnar det så mycket nu när det är min sista dag innan jobb?? vad ska man hitta på en dag som denna för att hålla barnen lugna??

IDÉ !!

Jag har hittat något som jag ska försöka mig på.
Jag vill ha någon fin väggdekor bakom soffan i vardagsrummet



Beskrivning av väggordet:

1. Välj ut vilken text du vill ha

3. Leta fram ett teckensnitt du tycker om (vi har använt oss av teckensnittet Impact)

4. Bestäm storlek på bokstäverna, vi fick prova storlek tre gånger (höll upp dom mot väggen).

5. Skriv ut bokstäverna på vanligt papper

6. Klipp ut bokstäverna med en sax eller skär med rakblad (ska användas som mallar)

7. Lägg bokstäverna på baksidan av dekorplasten (på den mönstrade sidan)

8. Rita ut bokstävernadekorplasten (Glöm ej att lägga bokstaven bakvänt (svart sida ner)

9. Nu kan du skära ut de långa "raka" sidorna med hjälp av rakblad, de rundade klipper du med sax.

10. Mät ut hur du vill att bokstäverna ska sitta på väggen. (Vi valde att sätta dom i mitten mellan förnster & garderob)

Du kan ta hjälp av vattenpass när du ska sätta upp bokstäverna, det kan vara lite klurigt att få dom raka. Tänk på att inte sätta dit dom så hårt om du vill ändra.

Kostnaden av bokstäverna: ca 20 kr. 1 meter dekorplast kostade 35 kr i en färgaffär.

Tidsåtgång till projekten (2 pers): ca 1 timme. Det var det väl värt! :) Dekorplasten är lätt att plocka bort om man tröttnar.

Lycka till!




Bilder: Privata

Gräs sådd

Lördagen idag har fluttit på lugnt.
Barnen har lekt ute och jag har städat och älsklingen har iordningsställt gräsplätten på framsidan.
Vi hann med en liten tur till CenterSyd i Löddeköpinge också där jag fick köpt ett par löparskor och en blus för mina presentkort jag fick på födelsedagen.
Gräsfrö köpte vi också för 1000 kr. Vi har sagt det att hellre lägga 1000 kr på gräsfrö än 15 000 kr på rullgräsmatta.

Nu när barnen har somnat så sitter jag och kollar trädgårds och hem tidningar, mycket ideer får man. Men jag bara tänker NÄR ska jag hinna göra detta jag vill göra?? Har inte ens sytt gardinerna till barnens rum... Men det kommer väl den tiden.



Älsklingen är ute och sår gräs.




Lugn fredag

Idag ska vi bara ta det lugnt.
Kanske ta en dans med dammsugaren, Det behövs nu när fyra/fem barn har lekt här i veckan.
Om tre dagar börjar jag att jobba det ska bli spännande. Pratade med min nya chef i veckan och han erbjöd sig att hämta upp mig på Måndag. Snällt av honom.

Åka tåg igen på Torsdagen

Idag så åkte vi tåg igen, utan älsklingen som var på jobbet.
Vi åkte till mormor och vi fick byta tåg en gång i Helsingborg. Det var så varmt, det trodde jag inte så jag tog på oss jackor och långbyxor och det ångrade jag.
Väl hemma hos mormor så stekte vi pannkakor och åt massor.
Idag så fyllde Moa år, så vi var där på kalas, älsklingen fick komma och hämta oss hos mormor.
På vägen dit passade vi på att köpa en skotkärra (rullebörr) Det kan man behöva nu när vi ska bygga altan och plantera trädgård.

Utflykt till Danmark

Älsklingen har jobbat sin andra dag på nya jobbet.
Jag och barnen har varit med vårat besök på utflykt till Danmark.
Eller rättare sagt vi åkte tåg och båt till Helsingör, men vi gick aldrig av båten i Helsingör.
Barnen tyckte att det var himla roligt att var på utflykt.



Många grejer åker fram utanför fönstret.



Två trötta barn efter en dag med tåg och båt åkande


Storm i Skåne

Nu blåser det ordentligt.  30 graders värmen verkar vara slut nu.
Vi har besök från Göteborg och Älsklingen har börjat jobba idag.
Han tyckte det verkade mycket bra på nya jobbet.
Jag och våra gäster har varit ute och lekt med barnen idag, den långa rutschkanan vi har vid närmsta lekplatsen gick SÅ snabbt idag så att Michaela och Willmer flög en halv meter efter den när de åkte. De tyckte att den var så skoj. Fast det regnade småspik.
Efter maten åkte vi till Fredriksdal och tittade på djuren och de gamla husen där. Man kunde leka i Trollskogen också men det var inte så skoj för att det var så halt på stockarna.

lek i trollskogen, fredriksdal

                Johan och barnen på Fredriksdal 4 aug               

Som sagt det blåser storm nu, så jag ska lägga mig i sängen med Michaela så att hon somnar, hon tycker att det låter lite otäckt när det blåser så.
Imorgon ska vi se om vi tar oss till Danmark, bara det slutar blåsa så...

Framsidan tar form

Nu är framsidan och garageuppfart färdigt. Gräsytorna blir tyvärr försenade ett par veckar. Maskinen började läcka hydralolja så den måste fixas först.



Grusad framsida. Plätten med jord blir det gräs på.


SolarPlexius är ditsatta



Cornelia provar storasysters simglasögon, ville inte ta av dem igen.



Visst är den fin, men GUUUU va insekter det blev på bilen när vi körde igår.



Den blev fin med tonade rutor.

Jaha, det var konstigt att se en Opel på uppfarten i morse när vi vaknat.
Men idag vaknade vi kl 8, inte av barnen, inte av hunden, utan av att en man var här och lämnade maskiner till killen som ska fixa trädgården.
 En liten Bobcat och en padda och en fräs, hade vi själva fixat trädgården så hade det tagit minst en dag för att bara lära sig använda maskinerna och det är ju inte roligt.
Nu ska vi hitta på något att äta, hörs.

RSS 2.0