AfterWork

det blev inga skor i Måndags, hittade absolut ingenting.....
Och nu har all snö försvunnit. Igår så red jag, det var himla kul men hon var så pigg och så stark igår, dessutom blåste det och det var grejer som lät massor så det var ju lite småläskigt tyckte hon då..
I eftermiddag ska vi gå ner till puben och ta en öl i hop vi på kontoret.
Dessutom Idag så öppnar Lagerhaus här i stan, kl 10.00, funderar på om  jag ska ta förrmiddagsfikat då och springa bort dit och kolla.... får se hur jag gör.


skor

Ska vi se om jag hittar några fina skor idag. Älsklingen ska hämta mig här på jobb, men när kommer han egentligen?
vi ska få låna ett PS2 av min kära lillasyster så behöver vi inte lägga ut pengar på något som vi inte ens vet om det är skoj eller inte.... och dessutom kanske det är rea på PS3 efter jul så man kan köpa ett sånt istället med Blue-RAY, inte för att jag vet vad det är men det ska vara bättre än den gamla....
Idag har det snöat och snöat hela dagen men bara så där fis mycket så att det syns ju knappt iallafall. jag som ville att snökaoset skulle komma hit också....
Nu stängdes ventilationen av här på jobbet så konstigt tyst det blev, slår ju lock i hela huvet......

PS2 ?!?!

Nu vill älsklingen att vi ska köpa ett Playstation 2, för igår kväll var vi hos min syster och spelade rallyspel med ratt och pedaler och på stor bild... det var häftigt.
Älsklingen ska iväg nu till jobbet och kontrollera produktionen för sitt projekt, det går visst inte så bra.... Får väl se om han kommer hem med ett sånt spel sen...

Vintedäck

Nu har Björn bytt till Vinterdäck på bilen, sista minuten innan vi skulle åka på Julmarknad.


Kul i snön

Idag när vi vaknade så låg det allt lite snö på marken,
Vi snabbade oss på att gå ut och åka pulka



Igår när vi gick hem från dagis så hamnade Aqua i en knivig situation....


sälja plastfolie på blocket

ja kolla denna länken

http://www.blocket.se:80/vi/18784345.htm?ca=11_s&last=1

Första snön

Ja nu lägger sig första snön i Billeberga socken.



Idag hade Cornelia feber igen så hon och jag är hemma Michaela ska vi hämta tidigt från dagis idag, hon får leka av sig ett tag där först :o)

Men nu är det allt dags att sätta på vinterdäcken, Älsklingen ska nog faktiskt ta bussen hem idag om det ska hålla på att snöa så här..... yehh right säkert att han skulle sätta sig på en buss ;)

Längtar bort!

Åh jag hittade bilderna från Barbados åh jag längtar dit.



Detta regn tar ju musten ur en, att man dessutom inte mår tipp topp gör inte saken bättre....
Nu ska

bad

Cornelia gillar ju inte att bada, hon brukar skrika sig genom hela prosseduren i badkaret. Men det går bra att tvätta håret med shampot utanför badkaret.



Men efter att jag hade duschat av henne så upptäckte jag på hennes arm att hon var alldelles rödflammig.
Ska barn bli det av barnshampoo?


Soptjuvar!!

hur trevligt är det med råkor i en soptunna då???


inte sjuk nog...

är hemma idag igen fast jag inte skulle.
Har suttit och hostat många timmar i natt, det ville inte ge sig, och sen kom feber på det också.
Ringde till vårdcentralen i Svalöv och sa att Cornelia har roslig andning, men hon tyckte inte att det var någon ide att vi kom, vänta ett dygn till sa hon. samma sa hon om mig.

vab

Idag har jag vabat igen, men denna gången var det med Cornelia. hon har hosta och feber, antaglien samma som Michaela hade i helgen. så det är väl förhoppningsvis snart över.
På jobbet så har jag syster dottern på Praktik hos mig, har en känsla av att hon inte tycker att det är jättekul att sitta på kontor. Hon skulle nog varit med mig istället då när jag jobbade som mätare, då hände det ju lite mer och man fick vara ute i friska luften.
Imorgon får pappa vara hem med C så jag får åka till jobbet och ta hand om praktikanten.
Nu när björn kommer hem så ska jag åka till syster ysters stall och ta hand om Seline. det ska bli kul det är alltid kul att åka till stallet tycker jag, Bara jag hinner hem till Bonde söker fru.....


Två böcker rikare

Nu har jag läst klart de två böcker jag höll på med jämsides. en i iPoden när jag åkte tåg och en i bokform hemma i soffan.
                   

Nu ska jag hoppa på nästa bok som jag lånade på biblian i måndags. Brida av Paulo Coelho, håller på att lägga in den i min iPod nu. Det är bra med de nya cd böckerna att det finns en cd som bara har Mp3 filer, så det är bra att lägga in direkt, det tar Bra mycket mindre tid än när man ska rippa dem till mp3 och så sitta och bytta skivorna, det brukar vara ganska många.

regn

va tråkigt det är idag då, det bara regnar.... när vi vaknade vid 8 så var det blå himmel och sol. men VAR tog den vägen nu?
Nu sitter vi istället alla ifamiljen och kollar på Bolibompa, orkar inget annat nu när det är så mörkt.
Igår var på 30 års fest hos min gamla klasskompis från gymnasiet, Det var kul att träffa henne och det var ett antal klasskompisar till.
Barnen var hemma med kusin som satt barnvakt, Cornelia somnade lätt igår, men Michaela var vaken när vi kom hem kl 23.30

TRÄNINGSVÄRK!!!

Jag har SÅN träningsvärk idag igen, det var jätte kul att rida igår och jag satt som klistrad i sadeln.
jag klarade knappt att gå upp och ner för trapporna idag på jobb.
Björn har mått dåligt igår kväll och idag, 39 graders feber.
Nu har han ätit värktabletter så nu verkar han må bra.

Träningsvärk

Igår gick jag på BodyPump på gymmet som jag har gratiskort på. När jag kom in vid receptionen så kom det samtidigt som mig ett par RIKTIGT välpumpade killar, jag tänkte bara HJÄLP vad är det jag har gett mig in på.
Men när jag kom upp i salen där passet var så var det inte där de pumpade killarna var iallafall, det kändes gött.

Passet kändes inte så himla jobbigt i början men sen efter ett tag, 20 minuter eller så. Så började mina och armar och skaka som bara den. När jag kom ut till bilen, Björn hämtade mig utanför. så fortsatte benen skaka. Kändes mystiskt...
Och nu känner jag att jag har allt ganska mycket träningsvärk, det är bra att man har ståbord här på jobb så att man inte behöver böja på benen för att sätta sig ner när man går fram och tillbaka och hämtar ritningar i skrivaren.
Ikväll ska jag rida Seline, det känns skit kul, ska bara se om jag lyckas komma upp på henne. :o)

Funderingar

Nu sitter vi här på kvällen, barnen sover, hunden sover och Stormen viner ute.
Vi funderar på vad vi ska ha för något staket på framsidan av huset. Så funderar vi även på vem vill vara barnvakt på lördag när vi ska ordna i trädgården och börja sätta staket?
Tack mormor och morfar för den JÄTTE goda smörgåstårtan vi fick igår, synd bara att vi inte var hungriga så vi åt upp allt. Men det är klart det var jättegott att äta nu när jag kom hem från jobbet idag.

Torktumlare hel

Idag har min "Handy man" fixat torktumlaren. Det var inte något lager som hade beckat ihop utan det var en liten gardinhållar skruv som hade legat i en ficka och kommit in bakom en plastkåpa i trumman.
Gött så nu har vi tumlare igen.
Nu väntar på få att Therese och Daniel ska komma på besök så ska vi äta Taco.

har fått lite ideer.

Jag har kommit på att vi behöver någon bra förvaring där man kan sätta månadensräkningar och lappar från dagis som ska fyllas i och lämnas tillbaka m.m.
Jag hittade en fin sida med bra ideer, http://www.designonline.se/

  

Den runda är 50 cm i diametern, hmmm. klarar jag att göra något sånt här själv tro???

VAB

Ja som sagt idag så fick jag ta lite VAB lilla Michaela mår inte riktigt bra.
Vi tog en sväng till mormor som var hemma idag och åt lasange med henne. Sen skulle barnen "diska" efter att vi hade bakat en sockerkaka. Cornelia skitade ner sin tröja massor och jag hade inte med mig mera kläder till henne. Då kom mormor med förslaget att du kan sy en tröja till henne. Så det gjorde jag med lite goda råd från mormor.


En äkta uggletröja av märket lbmc som står vid halsmudden.

Mormor tyckte även att jag va lite långhårig och gav mig ett telefonnummer till frisören i Ödåkra. Jag ringde och jag fick tid kl 17 idag. Perfa tänkte jag, kan jag klippa mig i lugn och ro när barnen är kvar hos mormor och morfar som kommit hem då också.


jag blev nöjd.

Sjukt barn igen.

Ja, det går inte många dagar innan barnen hinner bli sjuka igen. Nu har Michaela nästan 39 graders feber. Men hon säger att hon har inte ont någon annanstans så det är väl helt vanlig förkylningsfeber då eller nåt.
vänta bara så ska jag skicka in ännu mera papper till er, Intyg på att barnen är hemma från dagis och anmälan att jag är hemma och begäran att jag har varit hemma och vill ha ut mina pengar. Sen brukar man få vänta 3 till 10 veckor innan pengarna finns på sitt konto.

Böcker Böcker Böcker....

Nu när man åker tåg till jobbet så blir det många böcker lästa och "lyssnade".
Cd- bok är ju jättebra när man går till tåget så lyssnar man när man står och väntar lyssnar man. Att läsa när man går är direkt livsfarlig när man går vid en järnväg dessutom är det ju jobbigt att stå och hålla väska och bok när man väntar på tåget.

Just nu läser jag.


den handlar om kriminalpoliser i Göteborg som först hittar två mördade tonårsflickor och sen hittas en mumifierad mördad man i ett inmurat skrymsle i källaren på ett eldhärjat hus.
Den är spännande och man vill inte stänga av när man kommer till jobbet eller till dagis för att hämta barnen.

Mmmmmm era små läskigt goa bollar!!!!

Jag har blivit helt såld på dessa små goda bollar....

 
senaste veckan har jag väl ätit typ 12 stycken eller så... hur bra kan det vara??

Jag kollade på Delicatos sida där hittade jag denna informationen
Näringsvärde per 100g
Energi kcal:505Energi kj:2115
Fett:31Protein g :5
Kolhydrat g:52Kostfiber :4

De innehåller ju Mycket energi, det är ju bra eller!?!
Jag kollade även på Må Bra sida Lättviktarna en sån innehåller 4,7 lättviktar poäng. det vill säga lika mycket som Två portioner Grönsaks kyckling gryta med ris.

De poängen gör man av med tuff cykling i 45 minuter, så om man då säger 12 st gånger 45 min = 9 timmar tuff cykling.... Hmmmm igen... det blir till att bosätta sig i spinningsalen.


Magnolia Soulangiana

Vi har alltid viljat ha en Magnolia så nu har vi köpt en, Plantagen här hade 80% rabatt på uteväxter, fatta va billigt... att vi inte köpte mer.. :)


Bilden är från www.odla.nu

Den heter Praktmagnolia på svenska. Vi får se om vi får den att växa här hos oss. Man ska visst plantera den på våren så att den har sommaren på sig att etablera sig. Det sa iaf min landskapsarkitekt på jobbet och han får man ju lita på.

Vi köpte även en rödbladig ormhassel. Vi hade en ormhassel i förra huset som var så fin så vi ska försöka få en fin här också.

När vi var och hälsade på hos mormor och morfar så tog jag fyra frö kapslar från den fina Narrbusken (Decaisnea fargesii) de har hemma. Visst ser de lite läskiga ut.


Foto Linn

Nu ska Cornelia få hjälpa mig att diska fröna, för att det måste man göra innan man sår för att slemmet som är i kapseln är grohämmande. Min arbetskamrat sa även att man kan äta detta slemmet, jag tror inte att jag kommer att prova det iaf...

Torktumlare KAPUT?!?

Vi satt här i lugn och ro i soffan och kollade på stjärnor på is. Så hör vi VÄRSTA oväsendet i Grovköket. vi springer ut och det är torktumlaren som låter. Någonting har skurit ihop i den. vi vågar inte använda den nu...
Hur ska man göra nu då?? ringa Siba och se om de kan skicka hit ngn reperatör eller ska man ringa Bosch eller ska man ta sönder den själv.... Skruva är ju kul :o)

Tur att man har ett torkskåp också så att man kan hänga upp kläderna där på tork. Tyvärr har vi en maskin till på gång, så det kommer väl ta hela natten att torka tvätten.
Kul så här på allahelgona....

P.s. Hoppas du mår bra Mamma/mormor!!!!

Nu är det Vinter

Imorse var det -2 grader och SVIN halt ute. Höll på att ramla när jag gick med Aqua.
Vi har beställt en Canvas på en av mina vatten bilder och den blev fetbra.



Blev snyggt med en tjockare ram som bilden går runt.
Cornelia hade lite kalas förra veckan innan gästerna kom kläde hon sig fint med blomma i håret.


Konstigt att fingret åker in i näsan så ;o)
och vem kan det vara som har kladdat så på spegeln....

RSS 2.0