Storm igen?

Jaha, nu blåser det och regnar idag. Vilken tur att jag och älsklingen hittade så fina nya jackor idag på stadium. ska lägga in lite bilder en annan dag, nu ska jag gå och sova så jag orkar jobba imorgon också
Och tack mormor och morfar för att ni var barnvakt idag när älsklingen och jag handlade jackor och kollade på lampor.
Och tack familj rydebäck för att ni var barnvakt igår när vi köpte växter till trädgården. :)

Födelsedag och Förlovningsfirande

Igår fyllde Cornelia 2 år. Hon fick en bultbräda som morgonpresent den satt hon med flera timmar sen. Storasyster blev avundssjuk och ville också hamra.
Då åkte Michaela och jag och matade kusin Rebeccas katt Bam som var ensam hemma.
Han var så gos sjuk när vi kom och gick och strök sig mot benen på oss. Michaela tyckte att det var SÅ otäckt.



På kvällen kom kusin Patricia och Anton för att vara barn vakt när jag och älsklingen tog tåget till Helsingborg och gick på Wallmans Nöjes Helsingborgs Show. Bra musik och go fyra rätters middag.



När vi satt där och åt så kom vi på att det är ju inte bara Cornelias födelsedag, det är ju även våran förlovningsdag. Har varit förlovade nu i 6 år. Tiden går fort. Dessutom denna dagen var det vi skrev på vårat hus i Utby 2002.

Sjuka barn

Jaha, andra dagen man är hemma med hostiga snorriga barn, dessa två senaste nätterna har jag inte sovit lång blund. Cornelia hon hostar SÅ mycket när hon ska sova på natten. stackars liten.
Imorgon fyller min lilla Cornelia 2år, Hon har blivit så stor nu och hon härmar allt man säger nästan. Hon kommer nog prata massor snart.

Hus till Salu, REDAN!?!

Jaha nu är det ca 2 ½ månad sen man flyttade ifrån sitt kära gamla hus och vad gör då de nya ägarna?? Jo de säljer huset.... Fick chock idag när min kompis ringde och sa att vi skulle kolla på Hemnet.


http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/306593

De kan ju inte gjort annat än tapetserat och målat (över våra fina tapeter :( ) denna tiden de har bott där.
Ja ja, sånt är det. Hoppas att någon flyttar in och kommer trivas lika bra som vi gjorde.



Kulturen i Lund

Idag har vi varit på utflykt till Kulturen i Lund.
Det började med att mina föräldrar har fyllt 60 och på deras födelsedagar åkte de långt hemifrån. Jag och mina syskon bestämde att vi skulle försöka överraska dem.
Vi skickade ett brev med en tågbiljett till Lund och text att de skulle ta tåget kl 12.15 hemifrån. Så inget mer, så hoppade vi på tåget på våra stationer och visade oss inte förrens vi kommit till Lund.
Min bror ordnade guide på kulturen i Lund som är typ ett Friluftsmuseum med gamla hus och dyl. Det var intressant och guiden var mycket proffesionell.
Efter guidningen så gick vi vidare till en Grekiskrestaurang Mediterranean som jag bokat bord på, vi fick ett långbord och maten var nästan helt klar när vi kom dit. Väldigt bra service och god mat.

Denna dag blev mycket lyckad, bra väder och mycket gemenskap. Det är kul när det blir lyckat.


Enda kortet som blev något att visa....


Dekoration vardagsrummet

Idag fick vi barnvakt av mormor och morfar så älsklingen och jag passade på att åka handla. Köpte kilramar till våra porträtt på barnen som min älskling och duktiga fotograf tagit. Vi konvertrade bilderna till gråskala (svartvitt), beställde dom på canvasduk och fasen vad bra det blev!! Vi hittade även väggdekoration på Bolagret som vi nu satt upp. Fint va?

Nu är klockan 21.00, det är då småbarnsförldrar brukar gå och sova, så God Natt!


Dekorationen "wallies" från Bolagret


Barnporträtten på Canvasduk


plantering

Nu har jag grävt ner äppelträdet, det hamnade inte på framsidan utan på sidan på huset.





Aqua ville vara med på bilden också.

Dagis igen

Idag fick barne vara på dagis igen. Hittade inte fler löss igår kväll, mormor var snäll och kom igår till oss och köpte med sig lusmedel. Tack Mormor för hjälpen. Det var faktisk väldigt gött att vara hemma igår med barnen, lugnt och skönt. De har börjat leka mycket bra ihop nu. Michaela säger vad de ska göra och Cornelia hänger på. Det är kul att de är vänner.


Idag var jag ute och åkte på jobb tid, Jag var vid väla rondellen och mätte Grundvatten nivån. det var intressant och lära sig det. På eftermiddagen så var jag och inventerade vid biblioteket i Helsningborg. Gatorna runt där.

Älsklingen klippte gräset idag på vår lilla gräsplätt på framsidan. trodde man inte att man skulle klippa gräset i mitten av oktober, men fint blev det iaf.

imorgon måste vi plantera äppelträdet.




Har ju inte visat mitt kort på Kullens Fyr som vi var vid när farmor och farfar var här. Jag kom på det just nu för att jag såg bensinräkningen och där stod det entreavgift till Kullen 40 kr...


Löss

Jaha, då var dagis lössen hemma hos oss....
Jag hittade en lus igår i Michaelas hår och ett lus ägg. Så idag blir det till att kamma hår och tvätta sängkläder, soffa och allt.
Igår innan jag hittade lusen så var jag och red på Seline igen. Fast jag knappt kunde gå av träningsvärken så åkte jag dit för att lära känna Seline lite mer innan Gisela ska åka iväg.
Upp kom jag iaf tack vare en stubbe som stod utanför stallet. Så när jag skrittat runt en stund så kände jag inget av träningsvärken så det blev en ridtur på en timme. Hon är ju verkligen helt underbar hästen, så snäll.



tyvärr var det ju inte så här ljust och fint när jag redan utan det var REGN som SMÅ spik och mörkt.

lite att göra på jobb

Nu är det en liten svaka på jobb. Har haft leverans igår så nu hämtar vi andan allihop här på kontoret.
Så regnar det. jag som hade tänkt gå ut och fotografera inför nästa jobb vi ska göra här i Helsingborg. Inte kan man gå ut när det regnar. Får hitta på något annat.
Jag red i Måndags och idag har jag SÅ ont i benen, så jag går väldigt stelt. Min arbetskamrat frågade om jag har skadat mig. :) Nä jag är bara lite otränad i ridmusklerna sa jag då :)
men ikväll ska jag rida igen, jag ska vara häst vakt nästa vecka så jag måste lära känna hästen lite mer så jag inte tar fel häst i stallet eller något ;o) (det har faktiskt hänt mig en annan gång, min kompis sa till mig när jag hoppade upp skulle du inte ha Cayenne?jag hade tagit Peppar (hästarna hette så)) (mycket paranteser) ;o)


Söndag med ändrade planer.

Idag så bestämde vi på morgonen att vi skulle åka till Väla och handla, jag skulle ha nya skor och älsklingen skulle ha kläder.
Men på vägen dit så ringde någon som hade ett objektiv att sälja så då åkte älsklingen och Johan till Halmstad och köpte det. Jag och barnen åkte med moster Gisela och kusin till Väla men inga skor blev köpta för att barnen var inte på shopping Mode. De var hel vilda.
På kvällen kom min gamla arbetskamrat Annika från Integra och hälsade på. Jättekul att hon och hennes kille stannade på en kopp kaffe när de hade vägen förbi från Tyskland.
Imorgon är det jobbvecka igen tillbaks till vardagen...

2 grader på morgonen

GUUUU va kallt det är nu på morgonen. det var bara 2 grader när jag skulle gå till dagis med barnen, är det sunt eller?? hösten är redan här.
Idag efter jobbet var vi över till våra snälla grannar igen och åt äppelkaka och glass och drack Frexnet, mumma. lite musserande vin så här på tisdagen.
Hon pratade om hur hon skulle göra sina soffor julfina, då kände jag bara ; NEJ inte jul nu igen... så nu kollar jag lite efter tomtar och julpynt. gardinderna borde väl funka i vårt nya hus också. får ta och kolla över det.


Orkan eller?

jädrar vad det blåser idag.
Det är himla tur att det inte blåste så här i fredags, för då var jag ute och seglade med mina arbetskamrater i Båstad. Det var kul att prova på  vi seglade en J/80. Det roligaste var att åka ribbåt som gick 45 knop, det gick undan.
På kvällen var vi på resturang och åt gott och drack gott. Men vid tio så åkte jag hem jag var så trött, orkade inte längre än så.
I lördags var det öppethus på Älsklingens jobb, vi fick gå rundtur i verkstaden och så fick barnen hjälpa till att plantera ljungplantor. Ballonger fick de också. På kvällen var det älsklingens tur att åka till Malmö och gå på fest. Han kom hem kl 01 så han orkade hålla ut längre än mig. :) 

RSS 2.0