dag i köpenhamn

Ja idag har jag varit i köpenhamn på intruktionsdag på Atkins. Det var intressant att se ansiken på de namn man har hört talas om, som VD i sverige och personalansvarige m.m.
Michaela har varit på 4 årskontroll. Hon hade bra hörsel och bra syn och talet var det inget fel på heller. Hon undrade varför de ställde så mycket frågor.

i söndags var jag tidtagare på hästhoppning i Viarps ridhus, Det var kul att se systerdottern Patricia hoppa en felfri runda från domartornet.
Älsklingen monterade drag på våran bil.
Ikväll får det bli en tidig kväll, inget att se på TV och Massor att göra på jobbet i morgon.
sov gott


Blå himmel och solsken

Nu var det då helg igen.... är det inte annat än helg, känns som man inte jobbar mer än två dagar i veckan, tiden riktigt rusar iväg.
Idag har det varit en tröttande dag, med öppet hus och snittar på Stadsbyggnadskontoret i Helsingborg... Så nu sitter det bra med ett glas rött vin. Mums. dax att somna snart.
Idag kommer farmor och farfar och tittar på hur vi bor.

Fint i Morse.

När jag lämnat barnen idag och kände i fickan så märkte jag att jag fått med mig min kamera. kul med en sån liten kamera som man glömmer bort att man har. :)





långa smala ben får man i morgon solen dessutom.
Nu ska jag rusa till tåget.

Gymnastik

Nu idag skulle jag och Michaela åka till Svalöv och vara med på gymnasiken där, älsklingen sa att det var kl 19 så mormor och morfar kom hit för att passa Cornelia, så åkte vi dit. När vi kom så var det fullt ös där med massor med barn.
Det visade sig att gymnastiken var ju kl 18 - 19. Så idag fick michaela vara med och titta vad de gjorde för nästa vecka ska vi åka dit i tid så hon får vara med.

Älsklingen är i Slovakien nu. Jag kollar på det okända på 4+, barnen sover i dubbelsängen.
 
Aqua har blivit malmö vovve denna vecka hon är hos min syster. kommer hem på lördag. Det är allt tomt utan vovve här hemma.

Vacker Söndag

Igår var vi på kalas hos kusin Rebecka, Vi satt ute och åt äppelkaka och glass och kakor. Skönt att sitta ute i höst solen, men behöver lite mera kläder på sig bara.  Deras äppelträd hade massor med äpplen så barnen gick och åt på äpplen hela tiden, de var så goda.
På dagen var vi på Bauhaus och köpte krokar och band för att ordna lite mer i garaget.
Resultet ser ni här.





Passade även på att ordna upp kartongerna lite bättre. fint och bra blev det. Nu ska de bara packas upp så blir det ännu bättre ;o)

När vi var på Bauhaus så köpte vi även två säckar ved, vi provade elda igår kväll. Tre ved klabbar räckte hela kvällen, det verkar vara en effektiv kamin vi har :o)



Idag är det kalas igen hemma hos kusin Moa, hennes pappa fyller år.

gymnastik

Nu har älsklingen anmält Michaela till barn gymnastik. Hon ska börja på det om två veckor. Det blir skoj för henne och aktivera sig lite.
Idag när jag gick från jobbet så sprang jag in på Gina tricot och kom ut med en ny kofta. gött. för att fastighetsägaren för kontoret har inte satt igång värmen ännu så det är ju jätte kallt på jobbet.
Nu ska vi titta på Narnia, vi har en prov prenumeration på Lovefilm så vi har 8 filmer gratis, vi har tittat på 3 st än så länge. det är smidigt att få filmerna hem i brevlådan.

Jobbar dag

Man jobbar och jobbar. 
Veckans bra mening:

Om du vill ha rikedom, så bygg först upp en rikedom av kunskap.
jeffery gitomer 

Helg



Visst är hon söt vår lilla "djävul" till hund.

Jaha nu var denna helgen snart slut. Det har gått fort.
Igår tog vi en tur till Ullared, 6½ timme tur och retur, och 5800 kr fattigare...Vet ni vi fick ett ½ meter långt kvitto. Men vinterjackor till barnen och till mig, ny väska till mig, dvdspelare till Johan, träningskläder till Björn och tröjor och byxor till mig. Jag hann inte prova någonting som jag köpte till mig, men allt passade faktiskt perfa.
Barnen och Aqua var hos Mosters Johan. Han såg helt slut ut när vi kom och hämtade barnen ;o)
På kvällen var vi över till våra snälla grannar på (som dom sa) en enkel ost och vinkväll.. Bente hade bakat så vi fick färskt bröd och sju sorters ostar och tio sorters kex. m,m, det kändes allt annat än enkelt. Men GOTT var det.

I morse vaknade vi senare än vanligt vid halv nio, så kom vi på att idag kl nio ska Moa tävla sin första tävling så vi slängde i oss frukost och in i bilen. Men när vi kom så var Moa klar och hade satt in hästen i stallet. Så vi missade henne. Men vi kollade på några andra flickor som hoppade.
Sen bar det av hemmåt igen.
Nu sitter vi och funderar på VAR ligger alla gardintillbehör?? vi hade ju tänkt sätta upp dem idag... Men vi hittar dem inte.

Egna äpplen

Trädet som jag fick från Integra när jag slutade har klart flytten bra. De två äpplen som hängde kvar efter flytten har idag ramlat av.



De var riktigt saftiga och goda denna sorten, så du valde helt klart rätt sorts träd Sara till mig. Tackar så jättemycket.
Jag ska vårda trädet väl så att jag får många äpplen nästa år.



Eftersom man bor i samma landsdel som Kivik  och öserlen ligger så borde ju äppleträdet växa bra, eller vad tror ni :)

Billeberga Pizzeria

Idag har vi provat pizzan här i Billeberga, tänk att han hade sån kebabpizza som vi är vana vid, med isbergssallad och tomat på. Den var mycket god. Det var inte den snabbaste pizza gubben men den var go som sagt.
Vi fick våra beställde Canvasduk förstoringar på barnen idag också. Vi ska spänna upp dem på en ram sen visar jag dem.
Annars har det varit en vanlig vardag idag, Skillnaden var väl att det var ju SVIN kallt idag. Blåste snålblåst och usch va kallt.
Nu ska jag ta och vattna blommorna, det ser ut som att de behöver det. sen kommer det en tjej hit och köper våra tomma flyttkartonger.

trädgårdshäck.

Nu fundar jag på om man kanske skulle sätta en häck runt trädgården istället för staket, det känns ju faktiskt lite mer ombonat med häck.
Någon som har ett bra förslag på en häck som man inte behöver klippa så ofta. Tuja häck går FET bort.

Tjuvar göre sig icke besvär

Nu har vi larm på huset. med direkt utryckning.



Gräset har dock inte börjat växa ännu... måste bli lite mer regn.....

Som sagt var, 4 år..

Igår fyllde Michaela 4 år, det firade med lite kalas med släkten.



En massa paket fick hon
av moster och PT fick hon sykort och Dora utforskaren cd-saga
av mormor och morfar fick hon en morgonrock, pennor och papper och badskum som även Cornelia och Rebeka fick varsin också
av moster med familj fick hon en massa små paket med pennor, tejp, papper, saxar
Av morbror med familj fick hon Bamse sjörövar Fästisar och Alfons cd saga.

Dessutom låg det två kort i brevlådan ett från farmor och farfar och ett från gamla kompisen Sara i Utby, så gulligt att de kom ihåg Michaelas födelsedag.

Gräsmatta...

Nu har vi äntligen sått för gräsmattan!! Mycket förberedelse har det blivit men nu återstår bara att vänta på dom små gröna...
Förberedelse...


Igår pratade vi om att köpa gräsklippare. Och vilken tuar att vi åkte till COOP och kollade! Dom hade utförsäljning av hela butiken för den skulle upphöra. Just den modellen som vi ville ha var det 30% rabatt på så det var bar att rycka en direkt!

4 års kalas.

Igår fyllde Michaela år och jag skrev ett långt inlägg med bilder och allt men det kom inte med så jag får göra ett nytt sen när jag kommer hem

Jultidningar

Idag har vi beställt årets omgång av jultidningar, Johanna nu har vi väl lika många vuxen poäng då va??
Kanske att jag har nåt poäng mer... jag är trots allt någon dag äldre än dig ;o)


På bättringsväg

Idag mår jag lite bättre, men Cornelia fick stanna hemma idag också för att hon hade lite feber igår kväll. men hon var pigg som attan idag iaf så i morgon ska hon till dagis
Av grannen fick jag idag Brun Rom och en ved kub som ska brinna i tre timmar, så sa de krya på dig. :)
så nu sitter jag här i soffan med och kollar på elden och smuttar lite på drickan, så i morgon ska jag nog vara frisk så att jag kan gå till jobbet.



Björn har varit ute och krattat i trädgården. så snart kan vi så gräs.
Michaela och Cornelia har badat idag och luktar så gott nu. Nu ska Michaela gå och lägga sig.
Sov gott.

sjuk

Inatt sov jag nästan ingenting, på morgonen så kände jag mig inte helt frisk. Men jag tog en Ibuprofen och gick med barnen till dagis och tog tåget till jobbet. Men när jag satt på jobbet så kände jag att detta funkar inte, så jag åkte hem.
Väl hemma så somnade jag och sov så gott. 40 gradersfeber och allmänt dålig.
Men barnen mår bra och älsklingen han äter ju penicillin.
Få se när jag blir människa igen, nu ska jag sova igen.


Hur ska det gå??

Ja, våran tomt, kommer vi någonsin få någon gräsmatta...
Först är det fullt med ogräs, sen får vi hit en kille som lägger ut matjord och ska jämna till. VAD händer, jo hans maskin går sönder.
Sen regnar det i en vecka innan nya maskinen kommer hit och den SJUNKER ner i jorden när han ska jämna till. Hmmmmm..
Tillsist nu är all matjord ute och jorden till jämnad, men så REGNAR det ännu mer. så blir det Vattensjukt.
Nu har det torkat till ca en och en halv dag och så är det STENHÅRT.
VAD SKA VI GÖRA??? Vill ha gräs NU.

RSS 2.0