Nya bilen är hämtad. Nu bär de

MMS

Nya bilen är hämtad. Nu bär det av till Ullared.


Varm dag.

Idag har vi haft en fixar dag. Vi har satt upp hylla och lampor i Cornelias rum, gardiner ska jag sy. Får se om det blir ikväll eller inte, jag hittade iaf min symaskin och alla mina trådar idag.
Cornelia blev glad över att få en hylla att sätta sina grejer på hon stod där och lekte ett bra tag. Vi märkte även idag att hon är bra duktig på att klättra på spjälsängen så det måste bli en vanlig säng för henne snart. Måste bara hitta en fin.

 

Cornelias rum, nästan städat.

Mormor och morfar kom förbi och fikade, de kom hem från sin semester i Norge m.m. När de hade kommit och vi hade satt på kaffe så kom bror med blivande fru och deras dotter.  De har fullt upp med sista planeringen inför deras bröllop på lördag.
Barnen fick hoppa i badet när de hade åkt hem, så många lager solkräm som måste bort.



Goa glada barn efter badet



Lugnet lägger sig tillfälligt när Bolibompa vinjetten visas.

Harald Nyborg ...



Harald Nyborg, finns det något roligare ställe? Ehh, jaaaa...

Utflykt till "roliga" ställen blir det när man just köpt hus och flyttat, idag har vi varit på jakt efter Kompostnät och hissgardiner. Ingenting hittade vi. Det ska bli en resa till Ullared med nya bilen sen och kolla om de har hissgardiner där, annars blir det till att sy själv. Det ska väl inte vara så himla svårt. Min mamma är ju duktig på att sy och jag har ju ärvt hennes förra symaskin. :o)

Idag har vi haft tomtgränsrör jakt, hittat alla utom ett. Älsklingen grävde ett halv meter ljupt hål men inget hittade vi. Vi ringde den förra ägaren och hon sa att den har aldrig funnits... Jaha hur lätt var det att veta, vi grävde iaf på rätt ställe sa hon.

Idag har Telia ÄNTLIGEN skickat bredbandtevemodem och digitalbox till oss. Så 4 veckor utan tv är nu över JIHU!!!!
Så idag fick Cornelia titta på Bolibompa innan hon somnade, hon satt som klistrad :o)
Men jag har inte en anning om vad som går på tv nu, jag vet inte ens vad vi har för kanaler ännu, har inte hunnit kolla det, ska nog kolla det nu medans Älsklingen är ute på vift i trädgården,


Den efterlängtade!

Ny design på bloggen

Det var så varmt igår kväll så jag gjorde om bloggen lite, blommorna på toppen ska bytas ut också. Jag håller på att komponera ihop en ny. Svårt att hitta på något bra.
Ja Johanna, vi har en anläggare som ordnar trädgården, trädgårdsmästare hade jag tänkt att vara själv :o)



Marktäckande Vinca minor (vintergröna) tänkt att ha på slänt mot gatan.

Är den giftig för barn? Om någon vet säg till. Lugn Laprinzessa vi ska ha en som går mot orangefärg inte lila som du gillar så ;o)

I hörnet vid gatan granntomten ska vi antagligen ha två uppväxta tujor som vi får av min kära bror. De har växt till sig i deras damm, så jag antar att rotsystemet är bra kompakt och klarar en flytt. Men det får vi ta till våren läste jag mig just till på det stora nätet.
I andra hörnet har vi tänkt oss att ha sandlåda, gungor, klätterställning e.t.c.
Men först ska vi gräset lite uppväxt. På lördag kommer han hit och börjar köra med sina maskiner, jihu, trädgården ska börja ta form...

Ny bil

Jaha, nu har vi bytt bil en riktig gubbbil en Opel Vectra. Ljusblåmetallic och inte mycket mer finesser än farthållare. :o) Men det blir jättebra för oss. Vi kommer ju bara behöva en bil nu när jag ska pendla med tåg och cittran vi har behöver mycket omvårdnad just nu t.ex. nytt hjullager, ny framrut

ljusblåa gubbbilen

Snygga plåtfälgar och hjulsidor är det iallafall

Nu har vi fått ett bra pris för att göra ordning trädgården så Snart ska den se roligare ut än vad den gör nu.



Stakars barn, betong i sandlådan och runda byggklossar ;o)

Sen kväll och jag måste ju prö

MMS

Sen kväll och jag måste ju pröva denna funktion nu när jag har startat egen BLOGG.


Sommar och sol

Idag har det varit en hel dag på stranden.
Man kan inte göra annat när det är 32 grader varmt redan kl 10 på morgonen.
Lång fin sandstrand.

Barnen där emot de vägrade att doppa sig, det är väl så läskigt att gå ut i stora havet.

Annars idag så har det varit en kille här och kikat på trädgården för att göra iordning den, för vi har kommit fram till att vi kommer EJ göra det själva med litet släp och skotkärra, fy vad jobbigt det hade varit.

På kvällen åt vi taco med storasyster med familj, så gött och åt så mycket så dumt, jag får ju bara ont i magen om jag äter för mycket...
Nu är klockan mycket så nu ska vi gå och knoppa oss.
Kram och god natt.

Nu ska jag sätta igång och blogga, välkomna

Efter påtryckningar från kompisar och släkt så har jag nu skaffat blogg, kommer skriva om våra "äventyr" och påhitt. Mycket blir det med två barn, två hundar, nytt hus och allt.

RSS 2.0